אף פעם לא מאוחר ללמוד, לדעת להתעניין דעת הכר, ואז תשפר
מחקרים חדשים שופכים אור על דברים שהיו עד עכשיו תמוהים בעינינו כגון: מדוע אנחנו שוכחים דברים?
למה כל כך חשוב לישון? האם יש הבדל בין מוחות גברים לנשים? מה חדש בתחום מחקר האלצהיימר? והאם יש לנו דרך להשפיע , גם בגיל מבוגר על תפקוד המוח שלנו?
מה קורה במוח שלנו כאשר אנו מאוהבים? מה 'נדלק'? אילו כימיקלים משתחררים ובוערים בדמנו, הנותנים לנו את ההרגשה הייחודית הזו? מה זאת בכלל אהבה מבחינת המוח? למה היא כל-כך חשובה מבחינה אבולוציונית?
הצורך בשינה - הצורך שלנו להתנתק מן הפעילות הפורמאלית לפרק זמן של עד שמונה שעות בכל יממה - הוא צורך חזק מאוד ומשותף לנו ולכל בעלי החיים, בשנים האחרונות, עקב שיכלול אמצעים להדמיה המוחית, חוקרים מתחילים לחשוף את מסתורי השינה
מתי תחושת הנאה והרגשה טובה הופכת להתמכרות?
האם כל אדם יכול להתמכר או שצריך מערך מוחי מסויים לשם כך? האם ניתן להגמל מכל התמכרות?
האם אפשר לשפר את ביצועי המוח בכל גיל?
ייעול תפקוד המוח שלכם היא פעולה חיונית בכדי למצות את יכולותיכם, בין אם בעבודה, בפנאי או במערכות היחסים.
מדוע בעיות השכחה הופכות יותר חמורות כאשר אנחנו מזדקנים? מה בין ירידה קוגניטיבית לדמנציה? איזה סוגי דמנציה קיימים? ומה המחקרים החדשים מלמדים אותנו בנושא? האם יש דרך להאט את התדרדרות הזיכרון או שזה דבר בלתי נמנע?
כיצד משפיעים הורמוני המין על היווצרות המוח והתפתחותו? האם השפעה זו מתבטאת בכישורים שכליים-תפישתיים שונים בין נשים וגברים?
כיצד המוח שלנו קולט, מקדד מאחסן ואחר כך שולף דברים מהזיכרון שלנו? האם יש איזור איחסון לזכרונות אישיים ואזור אחר לאיחסון חומר לימודי? למה אנחנו שוכחים דברים, האם אפשר להתגבר על מכשול השכחה, האם זה טוב למוח שלנו או לא?
בעידן שתוחלת החיים עולה אנחנו שומעים יותר ויותר על אנשים הלוקים באלצהיימר. האם אפשר להימנע מלחלות על ידי דברים שנעשה במודע? מה אומרים המחקרים האחרונים בדבר מניעה, ריפוי או עצירת המחלה?
מחקר ההזדקנות חווה התקדמות חסרת תקדים בשנים האחרונות, במיוחד עם הגילוי שקצב ההזדקנות נשלט, לפחות במידה מסוימת, על ידי מסלולים גנטיים ותהליכים ביוכימיים שנשמרו לאורך האבולוציה. בהרצאה נעבור על תשעה סימני ההיכר של מערכות מזדקנות, מה המדע יודע עליהם ומה הרעיונות כיצד להתגבר על התהליכים הללו .
באו לשמוע הרצאה מרתקת על המחקרים האחרונים העדכניים ביותר בחקר המוח במגוון נושאים אשר מעסיקים אותנו יום יום, כמו האם יש הוכחות מדעיות לנטייה מינית מסויימת? האם המוח מרגיש כאב? האם העדפה שלנו למשהו מתוק נובעת מהמוח? מה הקשר בין חיידקי הקיבה למחלות, נפש? האם נוכל, בעתיד הלא רחוק לשתול שבבים במוח כדי לדבר עם מחשבים?
כל הזכויות שמורות לדר' ניצן קוזלובסקי .מושב שדה אברהם נגב המערבי | 054-2266319 |nitsanko@gmail.com