לצידו של כל אדם שנפשו כואבת- יש אדם הדואג לשלמו דע, הכר, ואז תוכל לסייע
אם בעבר הלא רחוק הדעה הרווחת בקרב הקהל הרחב וגם בקרב מטפלים מקצועיים הייתה שבעיות הקשורות בנפש האדם נובעות מכשל אישי של חוסר כוח רצון להתגבר על הבעיה כיום מחקרי המוח מוכיחים אחרת!
מה גורם לאנשים מסוימים להיות יותר רגישים לאירועים טראומתים מאשר לאחרים? האם הבעיה היא בעיבוד האירוע ובאחסונו במוח או כשל במערכות אחרות אשר לא מאפשרות לאירוע להישמר בצורה מבוקרת? כיצד זה קשור למערכת החיסון ולרמת הקורטיזול שלנו?
האם פחד הוא רגש או תגובה? האם יש אזורים מיוחדים במוח הגורמים לנו לתגובת פחד? האם הדבר נורמלי? האם יש לחוקרי המוח כלים טובים לתת לשאלות הללו תשובות מדויקות או שהתחום צריך להשאר רק בתחום הפסיכולוגיה?
כיצד המוח מפרש איומים כאלו ואחרים, כיצד הוא מכין את הגוף להתמודדות עם המצב? מה קורה בהתמודדות עם מצבי סטרס מתמשכים? איזה מחיר הם גובים מהמוח ומהגוף? כיצד אפשר להתמודד עם מצבי סטרס שונים?
כאשר אנחנו מרגישים שיש איום על חיינו, אמיתי או מדומה, המוח מפעיל מנגנון מורכב של התמודדות עם האיום ומעביר את הגוף ל"טייס אוטומטי". אבל מה קורה במצבי לחץ של החיים בחברה המודרנית? כאשר אנחנו צריכים להתמודד עם בוס מעצבן, אם בעיות של גירושים, עם לחץ של הצלחה ופרנסה? באו לשמוע מה יש למחקרי המוח האחרונים לומר בנושר
מה יש בקנביס או נכון יותר בחומרים השונים הפעילים בו אשר מהווה טיפול למגוון כל כך גדול של בעיות רפואיות גופניות ונפשיות? האם יכול להיות שזאת תיהיה " תרופת הפלא" לכל הבעיות או אולי נגלה שוב את הצד האפל של השימוש בו. אם כבר משתשמים בו או שוקלים את זה, כדאי שתדעו מה אומרים המחקרים האחרונים בנושא.
לכלום ברור שהמוח שלנו מחולק לצד הימני ולצד המשאלי. אך מה המשמעות של כך האם כל צד הוא בעל תפקידים שונים, אן שהם מהווים תכנית גיבוי אחד של השני? האם נכונה הקביעה הרווחת שהצד הימני אחראי על היצירתיות והצד המשאלי על ההגיון? האם יש דרך לפתח ולחזק צד כזה או אחר? על כך ועוד בהרצאה מרתקת שתשפוך מעט אור על הנושא השנוי במחלוקת הזה
כל הזכויות שמורות לדר' ניצן קוזלובסקי .מושב שדה אברהם נגב המערבי | 054-2266319 |nitsanko@gmail.com